Wtorek, 4 listopada 2025

25 czerwca 2014 10:37 | Aktualności
Zamawiający:
Gmina Bytnica
Bytnica 52
66-630 Bytnica
ZAPRASZA
do złożenia propozycji cenowej (ofertowej) na:
Obsługę cateringową imprezy pn. VII Festiwal Kultury Łowieckiej
w dniach 16-17 sierpień 2014r.
I. Opis sposobu przygotowania propozycji cenowej:
1. ofertę należy złożyć w formie pisemnej w języku polskim, z wykorzystaniem formularza ofertowego, (osobiście, pisemnie – listem, mailem na adres: sekretariat@bytnica.pl) w siedzibie Zamawiającego-sekretariat,
2. ceny w niej podane mają być wyrażone cyfrowo,
3. oferta ma obejmować całość zamówienia.
II. Opis przedmiotu zamówienia:
Przyznanie wyłączności na obsługę cateringową podczas Festynu Łowieckiego, który odbędzie się na placu rekreacyjnym w Bytnicy w dniach 16-17 sierpień 2014r.
Odpłatna dystrybucja ciepłego cateringu dla uczestników festynu (zróżnicowane porcje pod względem wielkości i ceny aby każdy mógł dokonać zakupu). W ramach menu muszą być takie produkty jak bigos, kiełbasa grillowana/smażona, kaszanka grillowana/smażona, karkówka grillowana/smażona, szaszłyki grillowane/smażone, oraz 1 zupa (np. żurek, grochówka, gulaszowa).
Wyłączność nie obejmuje drobnego handlu spożywczego typu: wata cukrowa, kukurydza prażona, orzeszki, lody oraz lokalnych wyrobów typu ciasta, chleb ze smalcem i ogórkiem małosolnym, miód, wyroby piekarnicze, nalewki, wyroby z dziczyzny, pierogi ruskie itp. Na te produkty wyłączność mają lokalni wytwórcy .
Odpłatna dystrybucja piwa (TYSKIE, Żywiec, LECH) w kubkach plastikowych o pojemnościach 0,4 l (po uprzednim uzyskaniu zezwolenia na sprzedaż napojów alkoholowych w Urzędzie Gminy Bytnica). Cena piwa nie może przekroczyć kwoty 5,00 zł brutto (0,4 l). Wykonawca musi zapewnić minimum 3 dystrybutory do piwa.
Przygotowanie wyżywienia dla 80 gości podczas festynu. W skład wyżywienia wejdą porcje dla każdej osoby: bigosu, kiełbasy grillowanej/smażonej, kaszanki grillowanej/smażonej, karkówki grillowanej/smażonej, szaszłyków grillowanych/smażonych, pieczywa. Wyżywienie będzie serwowane przez Wykonawcę w formie mis i pater z mieszanymi produktami na stoły wskazane przez Zamawiającego. Zamawiający podczas festynu będzie na bieżąco informował Wykonawcę o zapotrzebowaniu. W ramach wyżywienia Wykonawca zapewni 80 gościom słodkie napoje gazowane i niegazowane oraz wodę gazowaną i niegazowaną.
III. Wykonawca zapewnia na czas trwania imprezy:
1. Miejsca konsumpcyjne na placu imprezy w ilości nie mniejszej niż dla 300 osób (stoły, ławy pod parasolami);
IV. Wykonawca usługi musi posiadać kasę fiskalną.
V. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania porządku i czystości w obrębie działania usługi gastronomicznej.
VI. Wyłoniony w zapytaniu ofertowym Wykonawca otrzyma wyłączność na dystrybucję produktów, o których mowa w pkt. II.2 i II.3
Wyłoniony Wykonawca okaże oświadczenie, że osoby obsługujące imprezę będą posiadały aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne.
Zamawiający zapewni i wskaże wybranemu Oferentowi:
1. Miejsce realizacji usługi na terenie placu festynowego w miejscowości Bytnica.
2. Nieodpłatny dostęp do ujęcia wody oraz prądu elektrycznego na potrzeby organizacji stoiska.
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
XI. Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Wymagany termin realizacji zamówienia: od godz. 10:00 w dniu 16 sierpnia 2014 r. do godz. 04:00 17 sierpnia 2014 r.
XIII. Termin związania ofertą: do dnia 17 sierpnia 2014 r.
XIV. Przy wyborze propozycji do realizacji zamawiający będzie się kierował kryterium (kryteriami):
Cena za wyłączność obsługi gastronomicznej
cena oferty – waga 10%
2. Średnia cena za 100 gram produktów z zaoferowanego odpłatnego menu dla uczestników festynu
- cena oferty – waga 10% za każdy z sześciu produktów
Cena piwa (0,4L)
- cena oferty – waga 10%
Przygotowanie wyżywienia dla 80 gości podczas festynu
- cena oferty – waga 20%
XV. Zamówienie zostanie powierzone Wykonawcy, który uzyska największą liczbę punktów wynikającą z powyższych kryteriów.
XVI. Propozycja ma zawierać następujące dokumenty:
a) formularz oferty wg załączonego wzoru,
b) kserokopię aktualnego wpisu do właściwego rejestru, uprawniającego wykonawcę do występowania w obrocie prawnym (KRS – jeżeli dotyczy)
c) dokumenty potwierdzające doświadczenie w realizacji powyższych usług (np. referencje)
d) oświadczenie, że osoby obsługujące imprezę będą posiadały aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne.
XVII. Opis sposobu obliczania ceny w składanej propozycji cenowej (ofertowej):
1. Cena winna zawierać wszystkie koszty, jakie poniesie wykonawca z tytułu należytego wykonania przedmiotu zamówienia w tym koszty podatku VAT.
2. Wykonawca zobowiązany jest do podania całkowitej ceny zamówienia, wyliczonej do dwóch miejsc po przecinku, wyrażonej cyfrowo i słownie w złotych polskich.
XVIII. Miejsce i termin złożenia propozycji cenowej (ofertowej):
Ofertę należy:
1. złożyć w formie pisemnej w języku polskim, z wykorzystaniem formularza ofertowego, (osobiście, pisemnie – listem, mailem na adres: sekretariat@bytnica.pl) w siedzibie Urzędu Gminy w Bytnicy (sekretariat) do dnia 11.07.2014r. do godz. 12:00
2. Kserokopie dokumentów powinny być potwierdzone za zgodność z oryginałem.
3. Ofertę należy opakować w jednej kopercie zaadresowanej na Zamawiającego i opatrzonej napisem: „Zapytanie ofertowe na: Obsługa cateringowa podczas imprezy pn. VII Festiwal Kultury Łowieckiej
4. Propozycja otrzymana przez Zamawiającego po terminie podanym powyżej nie będzie uwzględniona przy wyborze. Wykonawca może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną przez siebie propozycję przed terminem upływu jej składania.
Osoba uprawniona do kontaktów z wykonawcami z ramienia zamawiającego jest:
- Krzysztof Grabiński – 68 391 8709
ZAŁĄCZNIKI:
Bytnica 52, 66-630 Bytnica
Fax: 068 391 58 88
Tel.: 683918700
E-mail: sekretariat@bytnica.pl